Categorii

Căutați în acest blog

miercuri, 23 ianuarie 2013

Legume 2013 - Ep 1 Semințele


Roșii de la Tomatofest
Iată că mi-au sosit primele 3 livrări semințe, 2 din Anglia și una din SUA, o parte dintre ele organice, cele mai multe ne-certificate, dar ne-tratate cu substanțe chimice (pe cuvânt de furnizor).
De toate de la SeedParade
Probabil că sunt un seed-hoarder (colecționar compulsiv de semințe), pentru că împreuna cu alte două livrări pe care sper să le primesc curând și cu ”soldul” de semințe din anii trecuți am un total de 328 de specie-varietate-furnizor de semințe (sorto-tipo-dimensiuni, care-va-să-zică), din care circa 80 de feluri de roșii.
Promisiuni la plic ed. 2013
În trecut nu am reușit să aduc la fructificare decât o mică parte din total (vezi Bombănelile 1 și 2), dar sper că anul acesta să fiu mai cumpătat (să încep cu răsadurile sensibile ceva mai târziu) și mai norocos (să construiesc un solar mai impermeabil la vânt și rozătoare).

3 comentarii:

 1. Sporuri la plantari, sporuri la postari! :)

  Finu'

  RăspundețiȘtergere
 2. Exista un lipici special pentru rozatoare:)care se aplica pe un carton mare sau pe o placa de lemn , in mijloc se pune aluna si slaninuta afumata si il puneti la subsol sau in sera. In cateva zile ii gasiti pe toti prinsi in lipici. Nu este toxic si cred ca ultima data am gasit Bucur Obor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Da. Am si eu prin casa. Dar șoarecii mi-au mâncat răsadurile ținute în solar. Nu prea aveam cum sa dau cu lipici pe toată suprafața solarului, ca își făcuseră galerii direct până sub lădițe. Anul ăsta încerc cu un „țipător” electronic, deși sunt sceptic, și vreo 3 pisici, pe care nu le aveam în trecut.

  RăspundețiȘtergere