Categorii

Căutați în acest blog

duminică, 17 februarie 2013

Legume 2013 - ep 3 Răsaduri

Încolonarea pe balcon
 ... Și semănăturile de acum două săptămâni au ajuns în „seră”, adică pe balconul unui vecin unde beneficiază de temperaturi între 10 și 25 de grade, fără ca apartamentul să fie încălzit (vecinul pleacă în țările calde pe perioada iernii). Balconul are expunere sudică deci, dacă mai găsesc câteva lădițe, răsadurile o să aibă lumină suficientă.
Din păcate spațiul e limitat, deci, probabil că frunzoasele rezistente vor trebui să fie mutate afară pentru a face loc roșiilor și ardeilor.
Lădița cu roșii timpurii
Roșiile o duc bine. Mai puțin Aurora (Moneymaker), niște semințe pe care le-am luat din piață primăvara trecută. De fapt probabil că vor germina și ele la fel de bine, numai că sunt semințe luate direct din roșie și ar fi trebuit să le las câteva zile la căldură cu apă, la fermentat, pentru a îndepărta pelicula de inhibitor de germinație cu care roșia învelește semințele pentru a nu răsări cât sunt încă agățate de plantă.
Brasicaceae

Conopida și guliile sunt bine, chiar se pot vedea rândulețele în care le-am plantat.Salată invizibilă
În schimb salata nu și-a revenit după ce a fost călcată în picioare de animalele sălbatice, adică motanii noștri Ică - Făt Frumos și Blu -Albăstrel. Nu-i nimic, o luăm de la capăt.