Categorii

Căutați în acest blog

marți, 5 martie 2013

A squatteriza

A squatteriza înseamnă a ocupa o locuință (sau teren) nefolosită.



De câteva zile o parte a răsadurilor mele squatterizează (ha ha!, corectorul de ortografie nu recunoaște cuvântul, dar îmi propune „ squatterizaseți”) un apartament care este încă în construcție. Chiar dacă nu primesc cantitatea ideală de lumină, cel puțin răsadurile mele sunt ferite de șoricei și de gerurile și brumele surpriză.



Mulțumesc Cristi!

5 comentarii:

  1. nu le este prea frig acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred. Temperatura variază între 10 și 15 grade, în condițiile în care afară e cu minus noaptea. E adevărat că nici nu se dezvoltă nemaipomenit, dar, într-un fel e mai bine dată fiind lipsa luminii suficiente.

      Ștergere
  2. Sunt lazi de sacrificiu? Ai incredere in folie sa pastreze apa separat de fundul lazii? Sau cand le uzi le scoti din lada si le pui inapoi gata scurse? Apropos, cum le uzi, pe deasupra, sau le dai posibilitatea sa se adape de jos in sus, prin capilaritate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de sacrificiu. După acea devin „folie de mulcire” în solar, de abia devin mai maleabile și li se desface și lipiciul.
      Nu ud decât de deasupra.

      Ștergere
    2. Inseamna ca ai o sursa constanta de lazi. Eu pun destul de greu mana pe ele si incerc sa le pastrez cat mai mult, mai ales pe cele demontabile (fara lipici), pentru ca se pot stoca in forma plata cand nu sunt folosite si ocupa spatiu foarte putin.

      Rasadurile la pahare le-am pus in lazi de plastic, pentru ca le pot "inmuia" in apa pentru udaerea de jos in sus. Dureaza ceva mai mult, dar mi se pare mult mai profunda. Cand curge de sus in jos, apa cauta de regula drumul cel mai scurt si nu uda tot solul. Cand vine de jos in sus, prin capilaritate, patrunde prin toate cotloanele si se adapa mult mai bine solul. Dureaza ceva mai mult, dar se executa mai rar.

      Ștergere